Werk& Mantelzorg

Training: ‘In 4 stappen naar Mantelzorgvriendelijk Werkgeverschap.’

dinsdag 11 oktober, 2022
Training ‘In 4 stappen naar mantelzorgvriendelijk werkgeverschap’ 

De training ‘In vier stappen naar mantelzorgvriendelijke werkgeverschap’ is voor organisaties die een aantrekkelijke werkgever wil zijn voor medewerkers die hun baan combineren met mantelzorg.
De training bieden we vanuit MantelzorgNL en Stichting Werk&Mantelzorg aan. Daarmee brengen we actuele kennis en jarenlange ervaring met mantelzorg en mantelzorgvriendelijk bij elkaar in een uniek aanbod voor iedereen die met het thema mantelzorgvriendelijk werken aan de slag wil.

Voor wie is de training?
Maak jij het verschil in de organisatie door het thema werk en mantelzorg te agenderen en initiatieven te nemen om te komen tot een mantelzorgvriendelijke organisatie? Dan is deze training voor jou.
Je bent een HR-professional, verzuimcoach, een medewerker bedrijfsmaatschappelijk werk of bijvoorbeeld lid van de Ondernemingsraad. De training is bovendien interessant voor externe professionals, zoals Arbo- en verzuimadviseurs.

Wat leer je?
In een mantelzorgvriendelijke organisatie is het thema mantelzorg bespreekbaar, zijn er mogelijkheden beschreven voor maatwerkoplossingen en zijn medewerkers en leidinggevenden toegerust om samen tot oplossingen te komen. Bovendien is het thema mantelzorg geborgd in de organisatie. Dit zijn de vier bouwstenen van een mantelzorgvriendelijke organisatie: bespreken, beschrijven, bekwamen en borgen.

In de training behandelen we deze thema’s en helpen we je op weg met inspirerende voorbeelden, tips en concrete tools om hiermee aan de slag te gaan. Het resultaat is:
• Theoretische kennis werk en mantelzorg en inzicht in de betekenis en inhoud van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid;
• Een organisatieanalyse naar hoe het thema mantelzorg leeft in de eigen organisatie;
• Een actie- en implementatieplan voor de realisatie van een mantelzorgvriendelijke organisatie.

Opzet van de training
Algemene introductie op het thema werk en mantelzorg
In de training geven we antwoorden op onder andere de volgende vragen:
• Wanneer ben je een werkende mantelzorger? Waar liggen uitdagingen en oplossingen om te komen tot een goede balans tussen werk en mantelzorg?
• Waarom is mantelzorg een thema voor werkgevers? Welke ontwikkelingen zijn er op de arbeidsmarkt en wat is het aandeel van mantelzorg op het verzuim.

Mantelzorgvriendelijke organisatie
Aan de hand van de 4 pijlers ‘Bespreken, Beschrijven, Bekwamen en Borgen’ geven we een concreet stappenplan en bieden we tools om te komen tot een mantelzorgvriendelijke organisatie.

Aan de slag
Hoe ga je concreet aan de slag met de hiervoor beschreven pijlers. Hoe creëer je bijvoorbeeld draagvlak en betrokkenheid van het management en van de medewerkers. Hoe organiseer je dit en realiseer je dat jouw organisatie mantelzorgvriendelijk wordt. We geven antwoorden, praktische tips en praktijkvoorbeelden van hoe andere organisaties het hebben aangepakt.

Meer informatie en aanmelden via: https://www.werkenmantelzorg.nl/training-in-4-stappen-naar-mantelzorgvriendelijk-werkgeverschap/

0

Vergelijkbare events

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!