Werk& Overgang
Publicaties

NVAB publiceert standpunt voor overgangsvriendelijke werkvloer

zaterdag 22 mei, 2022
Standpunt Overgang en Werk
#dd3333

Werken aan een open, inclusief en ondersteunend klimaat
De helft van de totale werkpopulatie bestaat uit vrouwen. Voor werkgevers en werknemers is het van groot belang dat de overgang vrouwen zo min mogelijk belemmert om te werken. Werk is belangrijk voor kwaliteit van leven en het behoud van onze welvaart. Alle maatregelen voor werkbehoud voor vrouwen in de overgang zouden gericht moeten zijn op het creëren van een open, inclusief en ondersteunend klimaat, ook rond overgangsklachten op de werkvloer. Zorgprofessionals moeten overgangsklachten herkennen en erkennen als oorzaak van verminderd vermogen tot werken en ziekteverzuim.

De NVAB wil de werkvloer overgangsvriendelijker maken, het welzijn en de gezondheid van vrouwen in deze leeftijdsfase verhogen en belemmering van werk door overgangsklachten zoveel mogelijk helpen beperken. Zorgprofessionals, beleidsbepalers en werkgevers moeten zorgdragen voor een open, veilige en inclusieve werkvloer met betrekking tot de overgang. De bedrijfsarts is de aangewezen zorgprofessional om het voortouw te nemen in preventie van gezondheidsschade door de overgang.

Lees hier het standpunt, dat is opgesteld namens de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids -en Bedrijfsgeneeskunde en de Dutch Menopause Society (DMS).

Tekst: NVAB en DMS

Vergelijkbare artikelen

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!