Werk&
Praktijkvoorbeelden

Het nieuwe leven en werken bij KPN

donderdag 21 augustus, 2021

Bedrijf

Omgeving

Den Haag

Industrie

Telecom

Bedrijfsgrootte

10.000
Zorgvriendelijk beleid bij KPN

Als technologiebedrijf is KPN zich extra bewust van de faciliterende functie die technologie kan spelen in het combineren van werk- en zorgtaken. Al ruim tien jaar besteedt KPN hier aandacht aan. Niet alleen naar buiten toe, maar ook naar de eigen medewerkers. Als een grote Nederlandse werkgever ziet KPN ook een maatschappelijke rol voor zichzelf weggelegd. Naast een uitgebreid eigen programma met veel aandacht voor werk/privé balans is KPN ook erkend mantelzorgvriendelijk werkgever. De organisatie ziet een toename in medewerkers die arbeid en zorg combineren en wil graag voorbereid zijn, in plaats van pas te reageren als de situatie zich voordoet.

 

Hoe doet KPN dit?

KPN geeft op verschillende manieren invulling aan het thema arbeid en zorg:

 • Combinatie werk en zorg voor kinderen door flexibele werktijden
  KPN biedt maatwerk door passende oplossingen voor de combinatie werk en zorg voor kinderen
 • Het Nieuwe Leven en Werken
  Meerjarig en integraal programma om de werk/privé balans te faciliteren
 • Regelingen & faciliteiten
  Met onder andere keuzetijd waarmee medewerkers uren kunnen sparen om extra vrije dagen op te nemen
 • Vitaliteit
  Medewerkers faciliteren om ook goed voor zichzelf te zorgen.

Take aways

 • Breng besparingen in tijd (files) en geld (reductie in kilometers) in beeld bij de overweging om medewerkers tijd- en plaatsgebonden te laten werken. Dit is een tastbare winst, naast ruimte voor de combinatie werk en zorg die ontstaat
 • Pak het thema écht bij de kop en besteedt er langere tijd aandacht aan zodat het onderwerp van gesprek gaat worden tussen zowel medewerkers en leidinggevenden als medewerkers onderling
 • Ondersteun medewerkers om vitaal te blijven waardoor ze ook beter in staat zijn om arbeid en zorg voor anderen te combineren.

Meer weten over het combineren van werk en zorg bij KPN, het programma: Het Nieuwe Leven en Werken met veel regelingen en faciliteiten en de strategische focus op vitaliteit?  Deze thema’s zijn uitgebreid besproken en verdiept in een interview met medewerkers van de organisatie. Download de pdf voor meer info.

Vergelijkbare artikelen

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!