Werk& Ouderschap
Praktijkvoorbeelden

‘De ogen van de kersverse vaders zeiden genoeg’ – Joris Toonders, Yonego

donderdag 21 december, 2021

Bedrijf

Omgeving

Breda

Industrie

Online Marketing

Bedrijfsgrootte

100
#e5ce20

In 2016 was Yonego Internet Marketing één van de eerste bedrijven in Nederland die hun medewerkers in staat stelden om na de geboorte van hun kind tot wel vier weken thuis te kunnen zijn. Onze partner Stichting voor betrokken vaderschap (VDRS) sprak met Joris Toonders, CEO van Yonego.  

Destijds was het partnerverlof standaard twee dagen, wat Joris gevoelsmatig niet vond kloppen. Hij besloot nog de volgende dag voor iedereen 4 weken 100% betaald partnerverlof in te voeren en omschrijft het als één van zijn beste beslissingen als ondernemer om niet te wachten op de overheid, maar gewoon iets recht te zetten wat fundamenteel niet klopte en beter kon én moest. ‘Eigenlijk hoefde ik na die vier weken vaderschapsverlof alleen maar naar de ogen van kersverse vaders te kijken om te weten dat dit een goede beslissing was.’

De 5 tips van Joris voor andere werkgevers:

  1. Wat denk je dat het oplevert als je je verplaatst in wat mensen binnen je bedrijf willen? Investeren in het geluk van mensen binnen je bedrijf is de beste investering die je kunt doen.
  1. Bij Yonego meten we vrijwel alles, maar het resultaat van deze investering is vooral merkbaar én voelbaar en daarmee minstens zo belangrijk. Einstein zei het al: ‘Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.’
  1. Denk je écht dat een vader die op maandag een kindje krijgt überhaupt op donderdag weer volledig gefocust aan het werk kan gaan?
  1. Mensen krijgen gemiddeld vandaag de dag geen acht kinderen meer. Dus waar hebben we het eigenlijk over?
  1. Niet onbelangrijk: hoe leuk is het wel niet om de mensen binnen je bedrijf deze bijzondere periode gewoon te gunnen? Ook dat is voor mij goed werkgeverschap. Alle vaders en moeders verdienen het om er de eerste weken volledig voor elkaar te kunnen zijn.

Lees het gehele interview op: https://vaderzoektverlof.nl/interview/vaderschapsverlof-voor-je-medewerkers/

 

Vergelijkbare artikelen

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!