Werk& Ouderschap
Tools

De Werk& Ouderschap Box©

vrijdag 23 september, 2023
#e5ce20

Werk en ouderschap wordt door veel van jouw medewerkers gecombineerd. Het krijgen van een kind is een life-event waarvan de impact op het werk vaak onderschat wordt. Met name voor nieuwe ouders vormt dit vaak een uitdaging. Een life-event heeft veel impact op het werkende leven en wanneer de combinatie niet in balans is kan dit tot overbelasting of zelfs uitval leiden.

Jij als werkgever kan hierin het verschil maken. Met name de direct leidinggevende vervult een essentiële rol in het bespreekbaar maken en meedenken in mogelijkheden. Uit onderzoek blijkt echter dat veel leidinggevenden het lastig vinden om naast de felicitaties ook de impact op het werk bespreekbaar te maken.

Om werkgevers, en specifiek de leidinggevenden, hierin te ondersteunen ontwikkelden we de Werk& Ouderschap Box©. De Werk& Ouderschap Box is een fysiek cadeau dat de leidinggevende kan overhandigen op het moment dat de zwangerschap aangekondigd wordt (aan aanstaande moeders én vaders!).

Dit vormt het startpunt van een traject tussen de (toekomstige) werkende ouder en de leidinggevende. Een intensiever contact tijdens de zwangerschap tot een jaar daarna zorgt voor wederzijdse afstemming over behoeften en mogelijkheden en een zo optimaal mogelijke werk-zorgbalans.

Fijn voor de nieuwe ouder, fijn voor de werkgever. Meer erkenning, tevredenheid en inzetbaarheid.

De Box bevat een koerskaart met gespreksagenda en een gesprekswaaier om de gesprekken voor te bereiden en te voeren. Dankzij onze alliantie met Stichting Voor Werkende Ouders en VDRS bevat de Werk& Ouderschap Box ook allerlei handige informatie en tips en natuurlijk mag een fijne saunabon of een ander verwenmoment voor de aanstaande ouder niet ontbreken.

GEZOCHT!
Voor de verdere ontwikkeling en optimale afstemming op de behoeftes van werkgevers zoeken wij een of meerdere organisaties die in een co-creatie de Werk& Ouderschap Box willen ontwikkelen, testen en uitrollen onder hun medewerkers. Wil je meedoen met deze pilot? Laat het ons weten via wies@qidos.nl.

Vergelijkbare artikelen

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!