Werk& Ouderschap
Publicaties

‘Vrouwen zitten vast in een deeltijdklem; mannen in een voltijdklem’ – Lynn Berger

vrijdag 23 februari, 2023
#e5ce20

Hoe Nederland kampioen deeltijdwerken werd

In deze publicatie van De Correspondent zet Lynn Berger prachtig uiteen hoe onze Nederlandse geschiedenis van de vorige eeuw leidde tot de deeltijdcultuur.

Onze deeltijdcultuur is het gevolg van bewuste keuzes uit het verleden. Die maak je niet ongedaan door te mopperen op ’s lands deeltijddecadentie, of door te roepen dat vrouwen ambitieuzer moeten zijn. Die pak je aan door de moeder- en vaderschapsideologie stukje bij beetje te ontmantelen. Door onbetaald werk te waarderen, de ruimte te geven en te ondersteunen. En door te zorgen dat ouders en mantelzorgers – vrouwen én mannen – het onbetaalde werk zo goed mogelijk kunnen doen, en zo eerlijk mogelijk verdelen.
Tekst: Lynn Berger

 

Vergelijkbare artikelen

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!