Werk& Mantelzorg
Visies & Opinies

Werk en mantelzorg: wat vraagt dit van leiderschap?

dinsdag 21 augustus, 2021
#00a0e0

De corona-maatregelen laten het belang van een goede balans tussen werk en privé zien. Thuiswerken hebben we massaal omarmd. Medewerkers met mantelzorgtaken verdienen extra aandacht. 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorg en dat aantal groeit. 

Door mantelzorg bespreekbaar te maken wordt uitval voorkomen, een hoog ziekteverzuim tegengegaan en productiviteit verhoogd. Werkgevers, leidinggevenden en HR professionals kunnen het verschil maken.

Onze samenwerkingspartner Werk&Mantelzorg presenteert het videoprogramma ‘Werk en mantelzorg, wat vraagt dit van leiderschap?’

Presentator Joost Hoebink, sinds 5 jaar op rij Nederlands meest geboekte dagvoorzitter, gaat in gesprek met hoogleraar Prof. dr. Nick van Dam van Nyenrode Business University, HR manager Corine Koops van ACV en directeur Marcel de Groot van De Groot Installatiegroep. Hoe kijken zij tegen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt aan, wat vraagt dit van organisaties maar ook: wat levert dit op?

Bron: wekenmantelzorg.nl

 

Vergelijkbare artikelen

Doe en denk mee, met Werk& Events

Wil jij ook bijdragen aan de maatschappelijke beweging over hoe we omgaan met de combinatie werk en leven? Discussieer mee, laat je inspireren, geef je mening en leer tijdens één van onze bijeenkomsten.

Volg ons op social media

Werk& is volop in ontwikkeling

en wordt in co-creatie met werkgevers en experts gemaakt. Wil je op de hoogte blijven en/of op een andere manier meedoen? Laat het ons vooral weten!